Szervohajtások

Image

Szervóhajtás kiegészítők

Image

Kifutó szervohajtasok

Szervomotorok

Image

Standard szervomotorok

Image

Nagy teljesítményű
szervomotorok

Image

Direkt szervomotor hajtás

Image

Lineáris szervomotorok

Yaskawa szervohajtás rendszerek

Az új Sigma-7 szervohajtás

Gyors - Precíz - Megbízható

A Sigma-7 sorozatú szervohajtás 3 fontos problémát vett célba: gyors és könnyű beüzemelés, nagyfokú gyorsaság és megbízható, precíz működés.
Az új Yaskawa Sigma-7 szervóhajtás erős válasz a jelen időkben fellépő igényekre mind a gépgyártók és végfelhasználók számára. Nagyon jó választás a csomagológépek és üzemek, félvezetőgyártók, faipari gyárak és berendezések és a digitális nyomdák részére.

Image
Image

Sigma-7 Szervohajtás 400V

Image

SGD7W Szervohajtas

Image

SGM7J Szervomotor

Image

SGM7A Szervomotor

Image

SGM7G Szervomotor

SGD7S - Szervovezérlő

Image
Kapcsolatfelvétel az értékesítéssel:

+36 20 469 3313

Yaskawa Sigma-7 Egytengelyes Szervomotor vezérlő

A Sigma sorozatú szervohajtás rendszerek oszlopos pilléra a Yaskawa Sigma-7 szervohajtások, mely szélsőségesen jó tulajdonságokkal bír 7 területen

  • Átfogó Szervomotor és Szervohajtás teljesítmény tartomány 50 W - 15 kW-ig
  • Megtakarítás a teljesítményen keresztül. Alacsonyabb gyártási költségek, energia megtakarítás, magas produktivitás, nincs kiegészítő hűtésrendszer, Nagyobb teljesítmény
  • Biztonsági megoldások. Sima integrációja a fontosabb törvényi biztonsági szabványoknak
  • Magas hatékonyság. Nagyon alacsony hőtermelés a működésből adódóan
  • Nagy pontosság, 24-bit abszolút jeladó a maximális pontosságért. 16 millió pozíció/ motor tengely fordulat
  • Meggyőző rendszer teljesítmény. Nagyon magas precízitás társul a finom, sima működéssel.
  • Rendkívül nagy megbízhatóság. Még nagyobb megbízhatóság az Ön gyártásának növelése érdekében.

Típus Egytengelyes szervovezérlő
Teljesítmény 50 W - 15 kW
Feszültség 200 V AC
Ipari hálózati megoldások EtherCAT
MECHATROLINK-II
MECHATROLINK-III
Analóg feszültség/Pulzus vezérlés
Image

Yaskawa Sigma 5 szervohajtás

Image

Sigma 5
szervohajtás

Image

Sigma 5 mini
szervohajtas

Image

Sigma 5
nagy teljesítményű
szervohajtás

Yaskawa Sigma 2 szervohajtás

A Yaskawa Sigma II szervohajtás egy jó választás az automatizálási feladatokra. A Yaskawa Sigma 2 termékcsalád kompletten lefedi a 30Watt-tól egészen az 55kW teljesítményig a 110V, 230V és 480V feszültség szinten. A Yaskawa Sigma 2 szervo vezérlő programozható nyomaték, sebesség és pozíció szabályzásra. A Sigma 2 egytengelyes szervo vezérlő többfajta hálózati csatolóval egészíthető ki, mely tovább javítja a Yaskawa Sigma II rugalmasságát. Emelett képes fogadni több típusú jeladó típust és automatikusan felismeri a forgó vagy lineár szervohajtási módokat.
Image
yaskservo.png

 

SIGMA-7 sorozat

Yaskawa szervohajtások Típusok:

SIGMA-5 sorozat

A váltakozó áramú AC szervo hajtások alkalmazási köre, használata, működési elve

A váltakozó áramú AC szervo hajtások olyan motorok, amiket széles körben használnak világszerte az automatizálásban, főleg a változtatható sebessége miatt. Bár a váltakozó áramú AC szervo hajtások (angolul servo drives) nem egy adott motor típust jelentenek, azokat olyan mozgásvezérlő alkalmazásokhoz tervezték, amelyek nagy pontosságú pozícionálást, gyors visszafordítást és kivételes teljesítményt igényelnek. Alkalmazása szempontjából előszeretettel használják a váltakozó áramú AC szervo hajtásokat (motorokat) a robotizálásban, radar rendszereknél, automatizált gyártási rendszerekben, szerszámgépeknél, számítógépeknél, CNC gépeknél, nyomkövető rendszereknél, stb.

A váltakozó áramú AC szervo hajtások (motorok) vagy lineáris, vagy forgó módon működnek, azonban a nagyobb ipari motorokkal ellentétben a váltakozó áramú AC szervo hajtások (angolul servo drives) nem használatosak folyamatos energia átalakításához. A váltakozó áramú AC szervo hajtások (motorok) pozíció visszacsatolással szabályozzák a motor fordulatszámát, és a végső, elérendő pozíciót. A sebesség szenzor biztosítja a visszacsatolást a pozícióról és a sebességről, és ez a jel kerül összehasonlításra a bemeneti paranccsal.

Típusa szerint a szervo hajtások (motorok) működhetnek váltakozó-, és egyenárammal is, attól függően, hogy az alkalmazás milyen típusú motort kíván meg. Az egyenáramú (DC) szervo hajtások nagyobb teljesítményt tudnak leadni, és nagy hatékonysággal dolgoznak, emiatt az ezek a szervo motorok (angolul servo drives) az egyszerűbb alkalmazási módokban teljesít jól az ára, a hatékonysága, és az egyszerűsége miatt. Ezzel szemben a váltakozó áramú AC szervo hajtások (motorok) alacsonyabb teljesítményűek, és a hatékonyságuk 5 és 20% között mozog, viszont stabilabban működnek, kevesebb karbantartást igényelnek, mivel nincs benne kommunikátor, valamint a váltakozó áramú AC szervo hajtás (angolul servo drives) élettartama a csapágyaitól függ (az egyenáramú szervo hajtás, vagy motor élettartama a benne lévő kefe élettartamától függ). Emiatt a váltakozó áramú AC szervo hajtások (motorok) a kisebb, bonyolultabb alkalmazási módokhoz tökéletes választás (mint például a mikroprocesszor gyártás).

A változó áramú szervo hajtásoknak (motorok) két típusa van, a szinkron típusú szervo hajtás (angolul servo drives), és az indukciós típusú szervo hajtás (szervo motor). A szinkron típusú szervo hajtás (motor) egy állórészből és egy forgó részből áll, ahol az állórész kialakítása hengeres keretű, és tartalmazza az állórész magját. Az állórész magja és a tekercsvég köré tekercselt forgó tekercs egy olyan vezetékkel van összekötve, amelyen keresztül a motor áramhoz jut. A forgó rész tartalmaz egy állandó mágnest, ezért ezeket a hajtásokat a strukturális jellemzők miatt kefe nélküli szervo motornak is nevezik.

Amikor az állórész mágneses mezejében gerjedés keletkezik, a forgórész az állórész forgó mágneses mezejét követi szinkron sebességgel. Ha ez megszűnik, akkor a forgórész is megáll. A mágnes miatt nincs szükség a forgórész áramára, ez által kevesebb hő keletkezik, ami által a váltakozó áramú AC szervo hajtásnak (angolul servo drives), motornak nagyobb lesz a hatékonysága is. A forgórész pozíciója a forgórészre csatolt jeladóval követhető, aminek a segítségével pontosan meghatározható a sebesség, és a pozíció. Az indukciós típusú váltakozó áramú szervo hajtások (motorok) szerkezetileg megegyeznek az általános motor felépítésével.

A váltakozó áramú AC szervo hajtások előnyei

A szervo hajtások (motorok) zárt hurkú rendszerben vezérelhetőek.

A váltakozó áramú AC szervo hajtások (angolul servo drives) magasabb nyomatékkal rendelkeznek magasabb sebességen.

A szervo hajtásoknak (motoroknak) magas a hatékonysága, azonban kisebb a motor melegedése.

A változó terhelésű rendszereknél jó választás a váltakozó áramú szervo hajtás (motor).

A szervo hajtások hátrányai

A váltakozó áramú AC szervo hajtásoknak (angolul servo drives) a vezérlése komplex feladat, ami hangolást igényel.

A szervo hajtásoknak (motoroknak) pozíció visszacsatolásra van szüksége, ami emeli az árat.

A váltakozó áramú AC szervo hajtású (angolul servo drives) rendszereknek a költsége összességében magasabb.

deltaservo.png

Delta szervohajtások

A Delta Electronics kellő figyelmet fordít a szervo hajtásrendszerekre is. Folyamatos fejlesztések és egyre újabb típusok jelennek meg a termékpalettáján. Az első szervo hajtásuk 3 évvel ezelőtt jelent meg az európia piacon, azóta a szorgalmas munkájuknak köszönhetően már közben kifejlesztésre kerül két új szervo motor család és hozzá egy új típus is. Továbbá előkészületben van még két szervó típus bevezetése a helyi piacra. Kedvező ár és jó felhasználhatóság, ez jellemzi a Delta szervo hajtásokat. Napjainkban egyre több igény van a pontos és gazdaságos hajtásokra, melyben abszolút partnerére talál a cégünkben.

Delta Electronics áttörő sikerének egyik titka: "a megbízható versenyképes termék kedvező áron" elv folyamatos figyelembevétele minden új fejlesztésnél. Nem tértek el ettől a filozófiától sem mikor megalkották a saját szervó rendszerüket, mely méltán népszerű ügyfeleink körében, köszönhetően a rendkívül jó ár/érték arányának.


Tovább a Delta szervóhajtásokhoz

A Delta Electronics kellő figyelmet fordít a szervo hajtásrendszerekre is. Folyamatos fejlesztések és egyre újabb típusok jelennek meg a termékpalettáján. Az első szervo hajtásuk 3 évvel ezelőtt jelent meg az európia piacon, azóta a szorgalmas munkájuknak köszönhetően már közben kifejlesztésre kerül két új szervo motor család és hozzá egy új típus is. Továbbá előkészületben van még két szervó típus bevezetése a helyi piacra. Kedvező ár és jó felhasználhatóság, ez jellemzi a Delta szervo hajtásokat. Napjainkban egyre több igény van a pontos és gazdaságos hajtásokra, melyben abszolút partnerére talál a cégünkben.

ASDA-A

Szervóhajtás komplex feladatokhoz

 
ASDA-A típusú hajtásunkat főleg a több tengelyes hajtásokhoz javasoljuk, (Omron Szigma II. megfelelője) hol akár 3 vagy több szervó rendszer is működik párhuzamosan. Több funkciót tartalmaz, mely segíti összehangolni a több koordinátás bonyolult mozgásokat. Teljesítményben több kilowatt a felső határ, mint szervo motorban és szervo driverben egyaránt. Természetesen ez a termékünk is rendelkezik RS-485 modbus ipari hálózati protokollal.
Image
Image

ASDA-B

Egyszerűbb impulzus vezérlésű szervo rendszer

 

ASDA-B rendszerünk az egyszerűbb pulzus vezérlésű szervo hajtások csoportjába tartozik (mint, az Omron Smart step vezérlője). Ezzel a típussal nagyon gazdaságos pozícionálási feladatokat lehet végrehajtani. Nyugodt szívvel ajánljuk hobbi CNC gépek tervezőinek figyelmébe, mind fogasléces vagy golyós-orsós megoldások hajtásrendszereként, kiegészítve a Delta PM típusú PLC -vel mely képes két vagy több koordinátás vezérlések végrehajtásához közvetlenül G-code utasítások alapján (CAD rendszerekben elterjedt formátum). Ez típusunk is rendelkezik beépített RS-485 modbus ipari kommunikációs hálózati csatlakozóval.

Szervohajtások

Kínálatunkban több típusú szervohajtás rendszer is szerepel, melyek kedvező áron állnak ügyfeleink rendelkezésére.