Mágneskapcsolók és hőkioldó relék

Mágneskapcsolók

 

Ex9CS mágneskapcsoló

Ex9CS Kis mágneskapcsoló

 
 Az Ex9CS mágneskapcsoló kiváló elektromos paramétereket biztosít egy kompakt eszköz formájában. Mind ipari, mind épületi alkalmazásokhoz használható. A kompakt méretének köszönhetően, kis helyigényével ideális megoldás a szűkebb helyekre való telepítéshez is.

A mágneskapcsolók 3 és 4 pólusú kialakításban érhetőek el.

 

 
   
Ex9CSR mágneskapcosló 

Ex9CSR Kis irányváltó mágneskapcsoló

 
Az Ex9CSR kis irányváltó mágneskapcsoló egy olyan kompakt eszköz, melyet leginkább az aszinkron motorok forgásirányának megváltoztatására használnak. Továbbá két áramkör közötti kapcsolásra is alkalmazható, amennyiben szükséges, hogy legalább egy áramkör mindig csatlakoztatva legyen.

Az eszköz mechanikus reteszekkel van ellátva. További segédérintkező adhatók hozzá (AX42), de beépített segédérintkezők is választhatóak.

A kompakt méretének köszönhetően, az Ex9CSR kis mágneskapcsoló szűk helyekre is könnyedén beszerelhető.

Ugyanez a kombináció érhető el, két Ex9CS kis mágneskapcsolóval és egy MIT 41-es mechanikus retesszel.

 
 
   
Ex9C Mágneskapcsoló 

Ex9C Mágneskapcsoló - 100 A-ig

 
Az Ex9C mágneskapcsoló számos alkalmazáshoz igazodva került megalkotásra, többek között nehézipari alkalmazásokhoz. Méretét tekintve 4 vázméretben érhető el, mely révén optimalizált elektromos és mechanikai paraméterek biztosítottak.

A kiegészítő segédérintkezők minden mérettel kompatibilisek. Az Ex9R túlterhelés relék kialakításukban igazodnak a mágneskapcsoló méreteihez és az adott névleges áramhoz.

 

  Méret Névleges áram
  18 3A, 9A, 12A, 18A
  38 25A, 32A, 38A
  65 40A, 50A, 65A
  100 80A, 100A
 
   
   
Ex9C 500 Mágneskapcsoló

Ex9C Mágneskapcsoló - 500 A-ig

 
Az Ex9C mágneskapcsoló 115-500 A közötti névleges áramhoz tartozó változatai számos ipari alkalmazáshoz kapcsolható, kiemelten a nehézipari berendezésekhez. A további 3 méretre való osztásnak köszönhetően tovább optimalizálja az elektromos paramétereket.

A kiegészítő segédérintkezők minden mérettel kompatibilisek.

A mágneskapcsolók vezérelt tekercsekkel vannak felszerelve, mely biztosítja az energiafogyasztás jelentős lecsökkenését, ha a konktaktor zárva van.

Az Ex9R túlterhelés relék kialakításukban igazodnak a mágneskapcsoló méretéhez és az adott névleges áramhoz.

 
 
   
Ex9CR Mágneskapcsoló  

Ex9CR Irányváltó mágneskapcsoló

 
Az Ex9CR irányváltó mágneskapcsoló egy olyan kompakt eszköz, melyet leginkább az aszinkron motorok forgásirányának megváltoztatására használnak. Továbbá két áramkör közötti kapcsolásra is alkalmazható, amennyiben szükséges, hogy legalább egy áramkör csatlakoztatva legyen.

Az eszköz mechanikus reteszekkel van ellátva. További segédérintkező adhatók hozzá (AX42), de beépített segédérintkezők is választhatóak.

A kiegészítő segédérintkezők minden mérettel kompatibilisek. Az Ex9R túlterhelés relék kialakításukban igazodnak a mágneskapcsoló méreteihez és az adott névleges áramhoz.

Ugyanez a kombináció érhető el, két Ex9C mágneskapcsolóval és egy MIT4-es mechanikus retesszel.

 
 
   
Ex9Ci Mágneskapcosló  

Ex9Ci Kis teljesítményfelvételű mágneskapcsoló

 
A kis teljesítményfelvételű Ex9Ci több alkalmazáshoz is illeszkedik. DC (18-as és 38-as méretben) és AC/DC (65-ös és 100-as méretben) vezérlő feszültségű változatban is elérhető.

A legnagyobb előnye a nagyon alacsony energiafogyasztásban rejlik, melyet biztosít az elektromos áramkör energiafogyasztás kezelése.

További előnye, hogy a DC tekercses kialakításnak köszönhetően(külső AC vezérlő feszültség esetén is) ezek a mágneskapcsolók nagyon alacsony zajszinttel működnek.

Méretét tekintve 4 vázméretben érhető el, mely révén optimalizált elektromos és mechanikai paraméterek biztosítottak. A kiegészítő segédérintkezők minden mérettel kompatibilisek. Az Ex9R túlterhelés relék kialakításukban igazodnak a mágneskapcsoló méreteihez és az adott névleges áramhoz.

 
 
   
Ex9CC Mágneskapcsoló   

Ex9CC Kondenzátor mágneskapcsoló

 
Az Ex9CC kondenzátor mágneskapcsoló elsősorbegy speciálisan a fázisjavító blokkok kapcsolására szolgál.

A mágneskapcsolók ezen típusa speciális soros ellenállásokból álló homloklapi blokkal vannak felszerelve, melyek biztosítják a kondenzátor megelőző hálózatra kapcsolását, amikor a tekercs áram alá kerül. 

A védőblokkokkal felszerelt mágneskapcsoló hatékonyan lecsökkenti a kondenzátor és a működésből származó túlfeszültség hatását.

Ezen mágneskapcsolók alkalmazási kategóriája: AC-6b

 
 
   
   

Ex9R Hőkioldó relék

   
   

Ex9R12

Ex9R38M

Ex9R100

     
0,1 - 12A 2,5 - 38 A 23 - 100 A
Ex9CS mágneskapcsolókhoz Ex9C9 - 38 mágneskapcsolókhoz Ex9C40 - 100 mágneskapcsolókhoz
     
     
     
  • IEC / EN 60947-4-1 szabványnak való megfelelőség
  • 3 pólusú verziók
  • Kioldás 10A
  • Közvetlen rászerelhetőség az Ex9C(S) mágneskapcsoló sorozatokhoz, vagy mint önálló eszköz is alkalmazható
  • Leginkább túlterhelés és fáziskimaradás elleni motorvédelemre alkalmas
  • Mágneskapcsolóra csatlakoztatható vagy DIN sínre (35mm) szerelhető az AD5. adapterrel.

 

Letöltés