Lágyindító - Motorindító

Image

EMX4 Komplex lágyindító

Az EMX4i Soft Starter új mércét állít a lágyindító technológiában. Az EMX4i nemcsak, hogy kisebb és nagyobb teljesítményű, de új vezérlési és védelmi funkciókkal rendelkezik, hanem a játékot megváltoztató intelligens kártya képességét is bemutatja.
Ha intelligens kártyát illeszt az EMX4i-hez, a szuper intelligens motorvezérlőből a teljes rendszervezérlővé válik.

Ez valóban a jövő kezdete a lágyindítók számára..

Image

EMX3 Intelligens lágyindító

Az EMX3 egy átfogó motorkezelő rendszer a legigényesebb lágyindítási és leállítási alkalmazásokhoz.

A funkciók lenyűgöző választékával, beleértve az AuCom innovatív XLR-8 technológiáját, az EMX3 kiváló teljesítményt és soha nem látott rugalmasságot kínál kompakt és felhasználóbarát csomagban.

Az EMX3 speciális lágyindítóként, tokozatában standard termékként vagy egyedi tervezésű megoldásként is kapható.

Image

CSXi Kompakt lágyindító

A CSXi kompakt lágyindítók átfogó motorindítási és védelmi megoldást jelentenek. Ezek a kompakt, megbízható lágyindítók biztosítják a legújabb állandó áramindítási technológiát és a robusztus TVR lágy leállítást, hogy csökkentse a motor elektromos és mechanikai igénybevételét. A CSXi emellett alapvető motorvédelmi funkciókat is tartalmaz, amelyek biztosítják a motor működését.

A CSXi lágyindító kis mérete és az integrált bypass relék megkönnyítik a telepítést, és lehetővé teszik, hogy a lágyindító kompakt, korlátozott szellőzésű szekrényekbe illeszkedjen. A forgókapcsolók egyszerűsítik a konfigurációt, a távoli kijelző és kommunikációs lehetőségek pedig problémamentes integrációt tesznek lehetővé az ipari vezérlő hálózatok irányába.

Image

CSX Gazdaságos lágyindító

A CSX soft start vezérlők megbízható, könnyen használható lágyindítási megoldások a motorjához. A maximális egyszerűség érdekében tervezték ezeket a kompakt lágyindítókat, amelyek időzített feszültségi rámpa lágyindítását és lágy leállítását biztosítják, és tökéletesen illeszkednek a meglévő motorvezérlő központjába.

A CSX kismérete és az integrált bypass relék megkönnyítik a telepítést, és lehetővé teszik, hogy a lágyindító kompakt, korlátozott szellőzésű szekrényekbe illeszkedjen. A konfigurálás olyan egyszerű, mint három forgókapcsoló, a távoli kijelző és kommunikációs lehetőségek pedig problémamentesen integrálhatók a közös vezérlő hálózatokba.

EMX4 Lágyindító - Motorindító

Image
Image
A hatékonyság nálunk kezdődik az IE3 villanymotorok indításával...

Az energiahatékony rendszerek kialakításához a rendszer egészének figyelembevétele szükséges. Az energiahatékony alkatrészek használata fontos, de a helyes motorvezérlési mód (fix vagy változtatható fordulatszám) kiválasztása is kritikus fontosságú. A motoros alkalmazások kb. 80% -át fix sebességgel működtetik a leghatékonyabban. Változtatható sebességű meghajtó (Frekvenciaváltó) használata ilyen rendszerrel rendkívül hatékony, függetlenül a működtetett motor hatékonyságától.

Az IE3 motorok használata lehetőséget nyújt a hatékonyság maximalizálására és az üzemeltetési költségek megtakarítására. Kifejlesztettük az EMX4 motorindító készüléket, hogy ideális partner legyen az IE3 motorok működtetéséhez.

A segítség kéznél van.

Az AuCom Pocket Technician alkalmazás tenyérrel teszi a motor indítással és a motorindítóval kapcsolatos problémák elhárításához szükséges eszközöket.

A problémák diagnosztizálásához könnyedén szerezzen be hasznos adatokat az EMX4 lágyindítókból. Nézze át az információkat, vagy ossza meg azokat a helyi ügyfélszolgálati csapattal - mindezt egyetlen gombnyomásra.
A Motorindítók újradefiniálása

Az elődhöz hasonlóan az EMX4 Motorindító új mércét állít a soft start technológiára. Az EMX4 nemcsak kisebb és nagyobb teljesítményű, hanem az új vezérlési és védelmi funkciókkal van ellátva, hanem bemutatja a játékot megváltoztató intelligens kártya képességét is. Ha intelligens kártyát illeszt az EMX4-be, a szuper intelligens motorvezérlőből a teljes rendszervezérlővé válik.

Miért ne könnyítené meg az életet?

Az intelligensnek nem kell komplexet jelentenie. Bár az EMX4 lágyindító minden eddiginél több funkcionalitást kínál, úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse az életét. A kijelző és a csatlakozási funkciók továbbfejlesztésével és intuitívvé tételével könnyebb hozzáférni a megfelelő információkhoz, amikor arra szüksége van, növelve ezzel az általános hatékonyságot.

Az EMX4 motorindító egyszerre tartalmaz indító, motor és rendszer védelmi funkciókat, riasztásokkal kiegészítve, hogy figyelmeztesse Önt az esetleges problémákra. Abban az esetben, ha a legrosszabb történik, a Power Through és a Emergency Run funkciók lehetőséget adnak arra, hogy a futás folytatását választhassák.

Most okosan indíthat..

Az EMX4 intelligens kártya újradefiniálja a lágyindító szerepét. A megfelelő intelligens kártya telepítésével az EMX4 képes teljes rendszervezérlőként működni. Az intelligens kártyák iparági vagy alkalmazás-specifikus funkcionalitást nyújtanak, és könnyen beilleszthetők az EMX4-be, megkönnyítve a rendszer tervezését, telepítését és beállítását.

Azáltal, hogy átalakítja az EMX4-et egy iparági specifikus intelligens kártyával, a rendszert célszerűen fel lehet építeni az intelligens vezérlés és kommunikáció egy központi pontja köré. Ennek a technológiának a használata javítja a rendszer általános hatékonyságát, és biztonságosan felügyeli a lágyindító működését.
Image

EMX3 Lágyindító - Motorindító

Image
Image
Kompakt méret.

Az EMX3 lágyindítók a legkisebbek a kategóriájukban, és a panelterület-igény minimalizálásával megtakarítják a telepítési költségeket. Az EMX3 lágyindító kialakítása lehetővé teszi, hogy a kábelezési lehetőségek rugalmassága miatt több egység egymás mellé vagy egymásba építhetők. A belső bypass indítók tovább csökkentik a telepítés méretét.
Kezdettől fogva vegye át az irányítást.

Az EMX3 bemutatja a lágyindító technológia új generációját: XLR-8, adaptív gyorsulásszabályozás. Az XLR-8 példátlan szintű vezérlést kínál a motor gyorsulási és lassítási profilja felett. Az XLR-8 használatával a lágyindításért felelő motorindító megtanulja a motor teljesítményét indítás és leállítás közben, majd a teljesítmény optimalizálása érdekében beállítja a vezérlést.

Az EMX3 lágyindító intelligens, megbízható és könnyen használható. Az új dizájnjellemzők teszik az EMX3-ot tökéletes megoldássá a gyors beállításhoz vagy a testreszabottabb vezérléshez.

Könnyen kezelhető.

Míg a Motorindítók egyre funkciógazdagabbá válnak, az AuCom lépéseket tett annak biztosítására, hogy az üzembe helyezés, az üzemeltetés és a hibakeresés továbbra is gyors és egyszerű legyen. A gyors telepítési üzemmódban a gépek gyorsan elindíthatók, az informatív képernyők pedig valós idejű visszajelzést adnak a motor teljesítményéről.

Rugalmasság.

Az EMX3 lágyindítót a maximális rugalmasságra tervezték az alkalmazások széles körében. Akár integrálódnia kell egy hálózatba, akár reagálnia kell a külső jelzőberendezésekre, megbízható védelemre van szüksége a motorja számára, vagy csak kompakt, sokoldalú és költséghatékony motorindítási megoldásra van szüksége, az EMX3 lágyindító olyan funkciókat kínál, amelyekre szüksége van egy termékben, amelyben megbízhat.

CSXi Lágyindító - Motorindító

Image
Image
Kompakt méret

A CSXi egy kompakt és könnyű lágyindító egység, ezért alkalmas kis helyiségekben történő telepítésre, és ideális helyettesíti a meglévő motorvezérlő központokban lévő idősebb indítókat.

Beépített bypass kontaktorok

Az integrált bypass kontaktorok egyszerűbbé teszik a telepítést, mivel csökkentik a kiegészítő berendezések kiválasztásának és csatlakoztatásának szükségességét. Mivel a mágneskapcsolók már benne vannak az indítóban, a telepítés teljes mérete is kisebb. A lágyindító megkerülése a motor működése közben a hőterhelés (fűtés) mennyiségét is csökkenti, így a lágyindító általában további szellőzés nélkül telepíthető.

Alapvető motorvédelem

A lágyindítás és a lágy leállítás előnyein túl, amelyek javítják a berendezés élettartamát és hatékonyságát, a CSXi lágyindytó védi a motort és a terhelést a működés közbeni sérülésektől is.

A CSXi modellezi a motor hőmérsékletét, hogy megakadályozza az üzemi túlterhelést, és a megkerülő túlterhelés elleni védelem megvédi a lágyindítót az erős áramcsúcsoktól. Az lágyindító figyeli az induláshoz szükséges időt, és kiold, ha a motor a megengedett időn belül nem tud elindulni, védve az elakadt terhelések ellen.

A CSXi véd a hálózati frekvencia és az áram ingadozása, valamint a helytelen telepítés ellen is.

Kommunikáció

A CSXi soft starterek könnyen telepíthető plug-in kommunikációs interfészek segítségével integrálódnak a meglévő DeviceNet, Modbus, Profibus vagy Ethernet hálózatba. Az opcionális távvezérlő telepíthető távoli vezérlésre, beleértve az áramot, a hőmérsékletet és az indító állapotát.

Ujjvédők

A fokozott személyi biztonság és védelem érdekében az AuCom szigetelő ujjvédőket fejlesztett ki, amelyek gyorsan és egyszerűen felszerelhetők a 75 kW ~ 110 kW CSX sorozatú egységekre az IP20 védelem érdekében.

CSX Lágyindító - Motorindító

Image
Image
Image
Kompakt méret

A CSX egy kompakt és könnyű Motorindító egység, így kis szekrényekben történő telepítésre is alkalmas, és ideális helyettesítő az idősebb gyátmányú lágyindítók helyére.

Könnyen használható beállítások

A CSX könnyen konfigurálható, három egyszerű beállítással. Válassza ki a kezdeti indítási feszültséget, az indítási felfutás idejét és a leállítási időt (ha szükséges), és a lágyindító indulásra kész. A forgatható gombok megbízható, megismételhető összeállításokat tesznek lehetővé, nincs szükség a menüben történő navigálásra és a nehezen használható kapcsolókra.

Beépített bypass kontaktorok

Az integrált bypass kontaktorok egyszerűbbé teszik a telepítést, mivel csökkentik a kiegészítő berendezések kiválasztásának és csatlakoztatásának szükségességét. Mivel a mágneskapcsolók már a lágyindítóban vannak, a telepítés teljes mérete is kisebb. Az lágyindító megkerülése a motor működése közben csökkenti a fűtés mennyiségét, így az lágyindító általában további szellőzés nélkül telepíthető.

Kommunikáció

A CSXi soft starterek könnyen telepíthető plug-in kommunikációs interfészek segítségével integrálódnak a meglévő DeviceNet, Modbus, Profibus vagy Ethernet hálózatba. Az opcionális távvezérlő telepíthető távoli visszacsatolásra, beleértve az áramot, a hőmérsékletet és a lágyindító állapotát.

Ujjvédők

A fokozott személyi biztonság és védelem érdekében az AuCom szigetelő ujjvédőket fejlesztett ki, amelyek gyorsan és egyszerűen felszerelhetők a 75 kW ~ 110 kW CSX sorozatú lágyindító egységekre az IP20 védelem biztosítása érdekében.

Villanymotorok lágyindítása a Mezőgazdaságban

Ahogy a tejipari átalakítás elterjedt Új-Zéland vidékén, a legelő öntözése egyre növekszik. A canterburyi Robindale Dairy Farm egyike azoknak a helyszíneknek, amelyek AuCom soft startereket használnak, hogy biztosítsák a legelők öntözését.

A Robindale két óriási középső forgó öntözőt működtet, amelyek mindegyike 1,8 kilométeres legelő kört fed le, és egy kör teljesítése 32 órát vesz igénybe. Az öntözőrendszert két kúttal táplálja, amelyek 160 méter mélyből merítik a vizet, 230 kW-os merülő szivattyúk segítségével.
Image
Az öntöző indításakor egy lágyindító aktiválja az első 230 kW-os szivattyút, és a víz elkezdi tölteni a fővezetéket és a forgást. 5 perc múlva elindul a második, 1000 méterre lévő szivattyú is, amely segít megtölteni a fővezetéket és megnövelni a rendszer nyomását. Mindkét szivattyú lágyindítású az AuCom fejlett nyomatékszabályozási funkciójával, amely minimalizálja az indítás közbeni túlfeszültségeket. Ez egyenletesebb, lineárisabb gyorsulást biztosít teljes sebességre.

A rendszert Gary Roxburgh, a Nairn Electrical cég tervezte és készítette. Gary 1991 óta több száz lágyindítót telepített az öntözőrendszerekbe, és az AuCom termékeket használja inkább a fejlett funkciók miatt, amelyek biztosítják a rendszer biztonságos és problémamentes működését.

    A nyomatékszabályozás lágyindítása közel lineáris gyorsulást biztosít az indítás során, kiküszöbölve a nyomásfeszültségeket és a mechanikai igénybevételt.
    A szivattyúvezérlés lágy leállítása megakadályozza a vízkalapácsot, meghosszabbítja a csővezetékek élettartamát és csökkenti a karbantartás szükségességét.
    A lágyindító programozható bemenetére bekötött alacsony nyomású kapcsoló figyeli a nyomásszintet, miután a fővonal megtelt, és lehetővé teszi a lágyindító számára, hogy leállítsa a szivattyút, ha nyomásveszteséget észlel működés közben.
    Programozható relékimenetek használhatók a változó sebességű hajtások aktiválására, amelyek a nyomásfokozó szivattyúkat működtetik a felszínen. A lágy indító-meghajtó kombináció állandóan tartja a nyomást az indítás és az üzemeltetés során, még akkor is, ha az öntözőberendezések változó terepen mozognak.
    A felhasználó által programozható elektronikus vészcsap és aluláramvédelem testreszabható védelmet nyújt a problémákkal szemben, beleértve a törött csöveket vagy a hibás szelepeket. Ez a védelem az IMS2 lágyindító típusba be van építve, így nincs szükség további relékre, jelzőkre és vezetékekre.
    A könnyen leolvasható visszajelző kijelző átfogó állapotinformációkat nyújt a bemenetekről, kimenetekről és a motor működéséről, külön költséges interfész-kijelzők nélkül.
    A nagyobb IMS2 lágyindítók állítható gyűjtősín-konfigurációja leegyszerűsíti a szekrény kialakítását és csökkenti a telepítési költségeket.

A Robindale Új-Zéland egyik legnagyobb tejüzem, és a legmagasabb szintű megbízhatóságot követeli meg. "Ekkora szivattyúkkal fontos volt a megfelelő biztonság" - mondja Gary. "Testreszabott megoldásra volt szükségünk egy olyan vállalattól, amely elkötelezett a biztonsági megoldások és a szolgáltatás iránt. Az AuCom lágyindítók minden előnyét megadják számunkra, ha a motorvezérlést egy adott területen dolgozó szakembertől kapjuk."

Villanymotorok lágyindítása az Élelmiszer iparban

A lágy motorindítás számos előnyt nyújt az élelmiszer- és italipar villanymotoros rendszereinek, többek között:

    A szállítószalag sebességének szabályozása a motor terhelése alapján

    Csökkent mechanikai igénybevétel az indítás során

    Képes működni túlterhelések esetén, pl. Nagy csontok vagy fagyasztott áruk

    Az elakadt terhelések okozta károk megelőzése
Image
Image
CSXi Kompakt Motorindító

A CSXi kompakt lágyindítók átfogó motorindítási és védelmi megoldást jelentenek. Kis méretük és beépített bypass reléik megkönnyítik a telepítést, és lehetővé teszik, hogy a lágyindító kompakt, korlátozott szellőzésű szekrényekbe illeszkedjen. A forgókapcsolók leegyszerűsítik a konfigurációt, a távoli kijelző és kommunikációs lehetőségek pedig problémamentesen integrálhatók a közös vezérlő hálózatokba. Tudjon meg többet.
Indítsa el motorját:
Csökkentett indítászi feszültséggel
Image
A motorok indítási funkcióját gyakran félreértik, ami befolyásolja a motor teljesítményét és veszélyezteti az energiahatékonyságot.

A motorindító műszaki összefoglaló sorozat részletes bevezetést nyújt a motorok indításának elméletéhez, Mark Empson elektronikai tervezéssel foglalkozó szakértő, az AuCom Electronics társalapítójának munkája alapján. Olvass tovább
Nem tudja, hol kezdje? Semmi probléma!

Sok kérdést kapunk a legjobb motorindító megoldás kiválasztásával és megvalósításával kapcsolatban. A "Hol kezdjem?" e-könyvet a leggyakoribb témákra összegyűjtöttük a választ, többek között:

    Lágyindítós modellválasztás, a megkerülő vagy nem megkerülő egységek közötti választástól kezdve a megfelelő lágyindító terhelés és a motorhoz történő csatlakoztatás módjának kiválasztásáig.
    A rendszer megtervezése az optimális indítási hatékonyság és megbízhatóság érdekében, beleértve a külső bypass kontaktorok, fő kontaktorok és lágyindítókkal ellátott teljesítménytényező-korrekciós eszközök helyes alkalmazását.
    A lágyindítók fejlett alkalmazása (több motor, csúszógyűrűs motorok és még sok más).

Villanymotorok lágyindítása az autóiparban

Világszerte a Toyota jól ismert arról, hogy élen jár a folyamatinnovációban; magas követelmények meghatározása, a részletekre való nagy figyelem mellett. A mexikói Guanajuato városában, Caleras de Amexhe településen található legújabb gyártóüzemük nem kivétel ez alól a szabály alól. Büszkén mondhatjuk, hogy az AuCom CSXi Motorindító sikeresen teljesítette a Toyota tesztet, több CSXi lágyindító egységet pedig már telepítettek is az új létesítménybe, amely várhatóan 2019 végére kezdi meg a teljes munkaidős gyártást.

Minden, a Toyota által gyártott járműnek több teszten is át kell esnie a piacra lépés előtt. Az egyik leggyakoribb teszt egy vízzuhanyt tartalmaz, amelyet a jármű külsejére alkalmaznak annak ellenőrzésére, hogy nincs-e víz a járműbe.
Image
A vizsgálat elvégzéséhez a járművet egy zuhanykabinba kell elhelyezni, amely állandó nyomáson vizet permetez egy hidraulikus permetező rendszeren keresztül, amely három részre oszlik: oldalirányú (mindkét oldal), felső és alsó (az 1. ábrán látható módon). Minden szakasz önálló vízelosztó rendszerrel rendelkezik, ezért minden szakaszhoz szükséges egy szivattyúrendszer megvalósítása.

Ismert azonban, hogy az egyik fő probléma, amelyet minden szivattyúrendszerben figyelembe kell venni, a "vízkalapács" néven ismert hatás. Ezt a hatást az áramlás sebességének hirtelen megváltozása váltja ki, és jelentős károkat okozhat a csővezetékekben vagy a hidraulikus készülékekben. A legsúlyosabb hatás általában a szivattyúk beindításakor vagy leállításakor jelentkezik, ami túlzott nyomást eredményez, amely súlyos károkat okozhat.

A Toyota új létesítményének permetező rendszerében a víztörés megakadályozása érdekében a mexikói AuCom disztribútor, a Powertronics egy lágyindítót javasolt a szivattyúrendszer zökkenőmentes beindításához és leállításához. Három CSXi lágyindítót használtak ennek a célnak az elérésére, egyet-egyet a zuhanyteszt rendszer minden szakaszán. Az oldalsó szakaszhoz egy CSXi-022 lágyindítót használtak 20 LE villanymotorral működő szivattyú vezérléséhez, a felső részhez egy CSXi-015 vezérelt egy 15 LE villanymotoros szivattyút, az alsó részhez pedig egy másik CSXi-015 vezérlést. 15 lóerős villanymotorral ellátott szivattyú.
Ezzel a kialakítással az üzem kezelői a szivattyúk beindításakor és leállításakor szabályozhatják a gyorsulás és a lassulás felfutási illetve lefutási idejét, kiküszöbölve a csővezetékben a túlzott nyomást és megakadályozva a vízkalapács hatást, ezáltal kevesebb leállást és hosszabb élettartamot biztosítva a zuhanyzó rendszerének.

Az új Toyota rendszer üzemi üzemeltetőit lenyűgözi a CSXi vezérlésű rendszer teljesítménye és megbízhatósága, a Powertronics pedig kifejezetten megemlíti a forgáskapcsolókkal történő gyorsítás és lassulás paramétereinek egyszerű beállítását, amely ideális jellemző ehhez a lágyindítós alkalmazáshoz.

Hozza ki a legtöbbet a Prémium hatásfokú IE3 villanymotorokból

Valószínűleg a villanymotorok piaci fellendülésének lehetünk tanúi, mivel az egész világon szigorúbb energiahatékonysági szabályokat vezetnek be. Az előrejelzések szerint a magasabb energiahatékonysági előírások az újabb motortechnika világszerte történő átalakítását eredményezik, ami jelentős piaci növekedést eredményez az elkövetkező években.

A Credence Research által közzétett piaci jelentés szerint „Az elektromos motorok piaca - növekedés, részesedés, lehetőségek, versenyképes elemzés és előrejelzés 2015 - 2022” szerint az elektromos motorok globális piaca várhatóan meghaladja a 135 milliárd dollárt 2022-ig.

Az IE3 villanymotorok ma már kötelezőek Európában a 7,5 kW és 375 kW közötti új telepítésekhez, összhangban a világ számos más joghatóságával.

A finnországi nemrégiben a motoros hajtású rendszerek (Eemods) energiahatékonysági konferenciáján szükség szerint bemutatták az új szabályozásokat, amelyek elősegítik az EK 2030-as célkitűzését, miszerint az üvegházhatásúgáz-kibocsátás szintjét 40% -kal csökkentik az 1990-es szinthez képest, valamint csökkentik az energiafogyasztást addig az időpontig 27% -kal. Ezek a javasolt változtatások évente akár 89 millió motort és több mint négy millió változó sebességű hajtást érinthetnek az EU-ban.

Az új EK-rendeletek várhatóan növelik a helyettesítő piac növekedését. Az előrejelzések szerint az iparosodás és az építőipar növekedése hozzájárul a prémium hatásfokú villanymotorok növekedésének növekedéséhez.
Image
Válasz a prémium hatékonyságú villanymotorokra

Az ipari motorvezérléshez az IE3 villanymotorok használatának növekedése megköveteli a megfelelő típusú vezérlési technológia kiválasztását a hatékonyság előnyeinek kihasználása érdekében. Ha egy ipari alkalmazásnak nem előnyös a fordulatszám változtatása, akkor a rögzített fordulatszámú motorvezérlés a legenergiahatékonyabb megoldás.

A motoros alkalmazások mintegy 80% -a fix sebességgel a leghatékonyabb. A valódi energiahatékonyság szempontjából kritikus fontosságú az alkalmazáshoz megfelelő vezérlési mód kiválasztása (fix vagy változó sebességű).

Az IE3 villanymotorok hatékonyabbak, mint az IE2 motorok. A jobb hatékonyság alacsonyabb élettartamú energiafelhasználást és energiaköltségeket eredményez, amelynek nyilvánvaló értéke van. Az IE3 egyéb motorjellemzőit azonban befolyásolják az ezen hatékonyság elérése érdekében végrehajtott változtatások.

Ezek az új motorok néhány motorindítási problémát vetnek fel. Ezek közül kulcsfontosságúak: nagyobb beindítási és indítási áramok, amelyek megterhelik az elektromos áramköröket, + „csúcs” kiugró nyomatékgörbék, amelyek megnehezíthetik a gyorsulás és a lassítás szabályozásának zökkenőmentes vezérlését.
Az olyan lágyindítók, mint az AuCom új EMX4-je, a következőket tehetik meg:

    a bekapcsolási és indítási áram korlátozása a terhelés indításához szükséges minimumra. Megfelelő energiafelhasználás a motorindításhoz lehetővé teszi a hatékony elosztó áramkörök kialakítását, és megakadályozza a motorindításból eredő megszakító kioldását.
    az IE3 motorok indításának és leállításának pontos szabályozása. Az EMX4 képes szabályozni a gyorsulást és a lassulást, hogy kielégítse a kemény nyomatékgörbékkel rendelkező motorokat.

Mennyi indító áramra van szükségem?

Image
A várható motorindítási áramerősség és az indítás időtartamának ismerete fontos része a funkcionális és hatékony rendszer tervezésének, különösen akkor, ha az áramellátás korlátozott.

Vegyünk például egy generátoros alkalmazást. Az elektromos motorok gyakran a generátorok jelentős részét terhelik, és fontos szempont az e motorok beindításával járó ideiglenes, mégis jelentős túlterhelések kezelése. Ilyen helyzetben nem csak a megfelelő motorindítási megoldás kiválasztása, hanem annak megértése is, hogy a motor (ok) az indítás során aktuálisan milyen igényeket támasztanak, és ezek miként hatnak a generátor méretezésére.

Fontos megérteni az alkalmazásához szükséges kezdőáramot, és szeretnénk segíteni abban, hogy a Starttól kezdve megfelelő módon megszerezzük. Az AuCom ingyenes segítséget nyújthat a lágyindítók kiválasztási dokumentumával, amely átfogóan részletezi az egyedi alkalmazás minimális indítási aktuális követelményét.

Ha többet szeretne megtudni a megfelelő kezdő megoldás kiválasztásáról egy generátoros alkalmazáshoz, olvassa el az ingyenes könyvünket, a Motorok indítása a generátoroknál.
Ingyenes felmérés elkészítéséhez a következő információkra lesz szükségünk:

    A motor áram / fordulatszám és nyomaték / sebesség görbéi (ezeknek elérhetőnek kell lenniük a motor szállítójától vagy gyártójától)
    A csatolt terhelés nyomaték / sebesség görbéje
    A motor adatlapja
    A motor és a terhelés tehetetlensége (ha ismert) kg.m2-ben.

Lágyindító modell kiválasztásaA telepítéshez legmegfelelőbb lágyindító modell kiválasztásának több lépése van. A bypass típusát, a motor bekötési módját, az indítási feladatot és az üzemi körülményeket egyaránt figyelembe kell venni.

BYPASS vagy NEM-BYPASS-os lágyindítót használjak?

Míg a lágyindítók teljes munkaidőben működnek a motor vezérlése és védelme érdekében, a lágyindító teljesítmény-szakasza megkerülhető, ha a motor üzemben van. A lágyindító megkerülésének előnyei normál járási üzemmódban a következők:

- Nagyobb működési hatékonyság (> 99,5%)

- Csökkent hő a szekrényben (megszűnik a vezérlőszekrény szellőzésének szükségessége)

Sok lágyindító tartalmaz belső megkerülő kontaktort. Azok, amelyek nem, "kívülről" megkerülhetők, ha szükséges. Ebben az esetben a lágyindító FLC besorolása megnő, mert a főáramkör nem üzemel normál üzemmódban, és így a következő indítás elején is hűvösebb marad a lágyindító elektronika.

Döntse el a villanymotor csatlakozását

A lágyindítókat általában in-line konfigurációban (más néven 3 vezetékes csatlakozással) kötik össze.
Sok lágyindító azonban lehetővé teszi a csatlakozást a Delta konfigurációban (más néven 6 vezetékes csatlakozásként). A 6 vezetékes csatlakozás minden egyes motor tekercselésével sorba helyezi a lágyindító SCR-ket. Ez azt jelenti, hogy a lágyindító csak fázisáramot vezet, és nem vonali áramot, és lehetővé teszi az indító számára, hogy a normál teljes terhelésnél nagyobb villanymotort is vezérelhessen. A belső delta csatlakozás használata esetén a fő kontaktort vagy a söntvéget, a mágneskapcsolót is ki kell kapcsolni a villanymotor és a lágyindítót az áramellátásból egy esetleges hiba esetén.
Belső Delta csatlakozás:

-Egyszerűsíti a csillag / delta indítók cseréjét, mert a meglévő kábelezés használható

- Csökkenti a telepítési költségeket

Csökken a lágyindító költsége, de vannak további kábelezési és mágneskapcsoló költségek. A költségegyenletet egyedileg kell figyelembe venni. Csak azokat a villanymotorokat lehet vezérelni, amelyek mind a három motor tekercs mindkét végét külön-külön összekapcsolják belső Delta kötési módszerrel.

Határozza meg az indítási üzemet és a működési környezetetEgyes gépek, például a centrifugáli szivattyúk, könnyen beindíthatók és alacsonyabb alacsony indítási áramot igényelnek.
Mások, például a kődarálók nagyobb indítási áramot igényelnek.
Vegye figyelembe a gépet, amelyet elindít, és határozza meg az indítás szükséges szintjét.

A lágyindító értékesítők tanácsot adhatnak a megfelfelő motorindító kiválasztásában.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot lágyindítós szakemberünkkel, ha segítséget szeretne kérni az alkalmazásának megfelelő lágyindítási feladat meghatározásához.

Ezután vegye figyelembe az üzemeltetési körülményeket, beleértve az óránkénti indítások számát, a környezeti hőmérsékletet és a magasságot.

 Tanulmányozza a lágyindító katalógust vagy leírást, és válassza ki a minősítési táblázatot, amely tükrözi a szükséges lágyindító teljesítményt.

A lágyindítót telepítése és működtetése. Válasszon olyan lágyindító modellt, amelynek FLC besorolása nagyobb vagy egyenlő a motor FLC-jével, a megfelelő alkalmazási feladaton.

Rendszer tervezés

A következő témák mind fontos szempontok a lágyindítós rendszer tervezésekor a maximális hatékonyság és megbízhatóság biztosítása érdekében.
A megkerülő (Bypass) kontaktorok áthidalják a lágyindító SCR-jeit, amikor a villanymotor teljes sebességgel jár. Ez kiküszöböli a hőelvezetést az SCR-ből normál futtatás közben. Néhány lágyindító beépített bypass kontaktorokat tartalmaz, másokhoz külső bypass mágneskapcsolót igényelnek.
Image
Megkerülő "Bypass" kontaktorok:

- A lágyindítókat zárt vezérlőszekrénybe telepíthetjük

- kiküszöbölik a szekrény ventilátoros szellőzésének költségét. (Növeli az IP védettséget).

- energiatakarékossá tehetjük azáltal, hogy kiküszöböljük az üzem közbeni SCR veszteségeket. Az AC1 besorolás megfelelő, mert az áthidaló mágneskapcsoló nem hordozza az indítási áramot vagy a kapcsoló hibáját
A lágyindítókat főkontaktorral vagy anélkül is be lehet szerelni.

Fő mágneskapcsoló:

- szükséges lehet a helyi elektromos előírások betartásához

- fizikai elszigetelést biztosít, ha az önindító nincs használatban, és lágy indító indítás esetén Még kikapcsolt állapotban lévő SCR-ek esetén is az SCR-en és a védelmi hálózatokon keresztüli szivárgás miatt ne kínáljon nagyfokú elszigetelést.

- megvédi a lágyindító SCR-eket a súlyos túlfeszültség-helyzetek (pl. villámcsapások) ellen.

A fő kontaktor leválasztja az SCR-ket az áramról, amikor a motor nem jár, megakadályozva az esetleges sérüléseket. A fő kontaktoroknak AC3 besorolásúnak kell lenniük a motor FLC számára.