Pneumatika munkahengerek

Image

Munkahengerek

ISO 15552 Standard

Image

Nem Standard hengerek

Image

Pneumatika körhenger

ISO 6432 Standard

Image

Kompakt munkahenger

ISO 21287 Standard

Image

Mini munkahengerek

Image

Vezetett munkahenger

Image

Csúszóasztal henger

ISO Standard pneumatikus munkahenger - ISO15552

ISO15552_SE_pneu_henger.jpg

SE munkahenger

Image

SAI munkahenger

Image

BSE munkahenger

ISO15552_SGC_pneu_henger.jpg

SGC munkahenger

NEM ISO Standard pneumatikus munkahenger

AirTac_SI_munkahenger.png

SI munkahenger

AirTac_SU_munkahenger.png

SU munkahenger

SC munkahenger 

Image

JSI munkahenger

ISO Standard pneumatikus körhenger - ISO6432

Image

MI körhenger

Image

PB körhenger

Image

PBR körhenger

Image

MF körhenger

Image

MG körhenger

ISO Standard kompakt henger - ISO21287

Image

ACE kompakt henger

Image

ACQ kompakt munkahenger

Image

ACQ kompakt henger - nagy furatú

Image

ACQ hosszú löketű kompakt henger

Image

ACQ vezetett kompakt henger

Mini pneumatikus munkahenger

Image

MU mini munkahenger

Image

MD mini munkahenger

Image

MK mini munkahenger

Image

MPG mini munkahenger

Image

MPE menetes munkahenger

Vezetett pneumatikus munkahenger

Image

TR vezetett munkahenger

Image

TCL-TCM duplán vezetett munkahenger

Hogyan kell helyesen megválasztani pneumatikus munkahengert? Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy kiválaszthassa a feladathoz legjobban illő pneumatikus munkahengert.

Image

Az ipari alkalmazásokhoz olyan praktikus és elég összetett lineáris mozgásrendszerű rendszerekre van szükség, amely biztosítja a mindennapos gördülékeny működést. A rendszer bonyolultságától függetlenül, a költség és a praktikusság a két legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a pneumatikus munkahengerek vizsgálatakor. A pneumatikus munkahengerekre végzik a kimeneti rendszerek teljesítmény áttételét a különböző feladatok ellátásához.

A munkahenger típusa lehet rudas, vagy rúd nélküli.

A kompakt típusú pneumatikus munkahengerek akkor lehetnek a leghasznosabbak, ha viszonylag kevés tér áll rendelkezésre.

A pneumatikus munkahengereknek két alapvető típusa van: a rudas, és a rúd nélküli típusú. A kettő közül a rudas típusú munkahenger a leggyakoribb, de általában mind a kettőre ugyanazok a kiválasztási kritériumok vonatkoznak.

A rudas típusú munkahengerek jó néhány tervezési típushoz és szabványhoz illeszkednek, amelyek fontosak lehetnek a felhasználók számára, mivel a pneumatikus munkahengerek burkolatának méretei rendszerint állandóak. A legtöbb munkahenger kialakítás olyan szabványoknak felel meg, mint például az NFPA, vagy az ISO.

 

A rúd nélküli típusú pneumatikus munkahengerek különböző formatervezési stílusokban szerezhető be. A rúd nélküli munkahengerek nagy előnye, hogy a munkahenger súlyának, és helyének hozzávetőlegesen az 50%-át is meg lehet takarítani a rudas rendszerű pneumatikus munkahengerekhez képest. A hátránya viszont, hogy a telepítése korlátozott.

 

Számos fontos tényezőt mérlegelni kell, amikor a megfelelő pneumatikus munkahenger kiválasztásra kerül az alkalmazás módjától függően. Miután a tervezés befejezte az alkalmazáshoz való hozzárendelést, a megfelelő pneumatikus munkahenger kiválasztása már sokkal egyszerűbb. A legtöbb pneumatikus munkahenger gyártó már rendelkezik online konfigurátorral, ami segíthet a kiválasztási folyamatban. Mindazonáltal, a megfelelő adatok bevitele kritikus, mert ettől is függ a pneumatikus munkahenger méretezése.

 

A pneumatikus munkahenger kiválasztása

 

Fontos tudni a következő tervezési paramétereket a pneumatikus munkahenger kiválasztása előtt. A lenti lista tartalmazza azokat a feltételeket, amiket érdemes fontolóra venni:

 

Elemezzük az alkalmazás módját, ahova majd a pneumatikus munkahenger kerül.

            Új munkahenger kerül a rendszerbe, vagy egy meghibásodottat kell kicserélni? Ha cseréről van szó, mitől ment tönkre az előző?

 

Mekkora erő szükséges?

            Mekkora erőre lesz szükség a pneumatikus munkahenger kitolásához, és visszahúzásához?

 

Pneumatikus munkahenger lökete

 

A munkahenger sebessége

 

A munkahenger helye korlátozott?

            Amennyiben igen, jó ötlet lehet a kompakt rúd nélküli pneumatikus munkahenger megfontolása.

Rendelkezésre álló levegőnyomás

            A munkahenger méretét tanácsos nem a nyomás mértékére alapozni, de a 85 és 90% közötti értékek biztonságosnak mondhatók.

 

A pneumatikus munkahenger telepítési szöge

 

Telepítés típusa

            Rögzített, vagy tengelyen forduló?

 

A pneumatikus munkahenger kívánt élettartama

            Javítható, vagy nem javítható típust kíván az alkalmazás módja

 

Szükség lesz-e ütközőre, vagy párnákra?

            Az alapján, hogy a munkahenger terhelése, és a sebessége milyen mértékeket fog elérni.

 

A pneumatikus hengernek lesz-e a fő terhelése mellett mellék terhelése?

            Ha igen, mekkora erő fog erre a mellékes terhelésre hatni?

 

A hosszú löketű munkahengereket el kell látni egy belső megállító csővel, vagy csőcsap szerelvénnyel, ami további csapágyas segítséget nyújt a munkahengernek.

 

Munkakörnyezet

            Szükség lesz-e speciális festésre, vagy rozsdamentes acél változatra?

 

Érzékelős dugattyúrúd pozícióra szükség lesz-e, ugyanis a pneumatikus munkahengert ebben az esetben a dugattyút mágneses gyűrűvel kell legyártani.

 

Több rögzített pozíciójú munkahenger szükséges?

A rudas típusú pneumatikus munkahengerek, mint amelyik fent is látható, a leggyakrabban előforduló munkahenger típus. Ezek többféle szabványos konfigurációban is elérhetőek.

 

Amennyiben Ön az alkalmazás tervezője, esetleg olyan karbantartó személy, aki felelős a méretezésért, a kiválasztásért, vagy a munkahenger cseréjéért, úgy ezekre a kérdésekre adott válaszokkal megbizonyosodhat arról, hogy a megfelelő munkahenger lesz kiválasztva a feladathoz. Amennyiben csak egy egyszerű munkahenger cseréről van szó, a következő kérdésre kell pontos választ adni: A pneumatikus munkahengernek megfelelő-e az élettartama az aktuális alkalmazási módhoz képest, vagy a szervízelése, cseréje korábban lesz-e esedékes?

 

Amennyiben egy elfogadható élettartamot sikerült beállítani, akkor egy egyszerű javítás, vagy csere nem lesz túlságosan megterhelő, a rendszer működése még mindig költséghatékonynak lesz mondható. Ha azonban a kiválasztott pneumatikus munkahenger nem tudja az elvárt élettartamot nyújtani, abban az esetben valószínűleg rosszul lett kiválasztva az alkalmazás módjához.

 

A rúd nélküli pneumatikus munkahengerek csökkentett súlyt és kisebb átfogó profilt kínálnak a rudas típusú munkahengerekhez képest. A rúd nélküli munkahengerek a járulékos terhelések ellensúlyozására szolgál. Hátrány a fix rögzítés vagy a tengely hiánya. Bizonyos módosításokkal azonban a szerelőlap elforgatható.

 

A legtöbb rúd nélküli munkahenger, a gyártástól függetlenül, enyhe szivárgási pályát eredményez a dugattyú, illetve a patron szerelvény miatt. Ennek eredményeképpen ezek nem a legjobbak a rakománytartó alkalmazásokhoz. A lengéscsillapító munkahengerek jó választás az olyan alkalmazásokhoz, amelyek alacsony profilú és nagy erejű képességet igényelnek, vagy képesek ívelni a kívánt pozíciót.

 

Kínálatunkban elérhetőek a ISO 15552 standard munkahengerek, a nem standard munkahengerek, az ISO 6432 standard pneumatika körhengerek, az ISO 21287 standard kompakt munkahengerek, a mini munkahengerek, a vezetett munkahengerek, a csúszó asztalos hengerek, az ISO Standard pneumatikus munkahengerek - ISO15552, az SE munkahengerek, a SAI munkahengerek, a BSE munkahengerek, az SGC munkahengerek, a NEM ISO standard pneumatikus munkahengerek, az SI munkahengerek, az SU munkahengerek, az SC munkahengerek, a JSI munkahengerek, az ISO standard pneumatikus körhengerek - ISO6432, az MI körhengerek, a PB körhengerek, a PBR körhengerek, az MF körhengerek, az MG körhengerek, az ISO standard kompakt hengerek - ISO21287, az ACE kompakt hengerek, az ACQ kompakt munkahengerek, a nagy furatú ACQ kompakt hengerek, a hosszú löketű ACQ kompakt hengerek, a vezetett ACQ kompakt hengerek, a mini pneumatikus munkahengerek, az MU mini munkahengerek, az MD mini munkahengerek, az MK mini munkahengerek, az MPG mini munkahengerek, az MPE menetes munkahengerek, a vezetett pneumatikus munkahengerek, a TR vezetett munkahengerek, valamint a TCL-TCM duplán vezetett munkahengerek teljes választéka.

A megfelelő szellőzés kiemelten fontos a tömítések élettartamának a maximalizálásához.