Hajtáselemek

Hajtáselemek

 

Ékszíj

Az ékszíj a legolcsóbb megoldás erőátviteli áthajtó egységknél. Hosszutávú megoldást nyújt több éves életartammal. Az ékszíjak területén léteznek a gumi szíjak és PU szíjak. Az ékszíj egy fajta szíj, hol V alakú kialakításnak köszönhetően rendkívül nagy felületen biztosít tapadást ezáltal nagy nyomaték átvitel lehetséges. A hevederes hajtás előnye a túlnyomaték tűrési hajlama, mert megnövekedett nyomatékátvitel esetén egyszerűen csak megcsúszik az ékszíjtárcsán, de a hajtás károsodást nem szenved. Az ékszíjas megoldások a leg egyszerűbb, de ennél fogva megbizhatóbb megoldás is.

Ékszíjtárcsa

Ékszíjtárcsa termékeink öntöttvas kivitelben állnak rendelkezésre d=63 mm átmérőtől egészen a több méteres átmérőig, többfajta típusban, mint SPA,SPB,SPC,SPZ és kölnböző sor szélességel kezdve az 1 soros ékszíjtárcsától a 10 soros szíjtárcsáig. A szíjtrácsáink megfelelő kialakítással rendelkeznek hagyományos V profilú ékszíjakhoz és Poly-V ékszíjakhoz egyaránt. Az ékszíjtárcsák kialakításuk szerint lehetnek előfúrt, taper lock-os az az lilesztőhüvelyes vagy kúpos szorítóhüvelyesek egyaránt.

Lánckerék

Széles hajtátechikai elem kínálatunkban kiemelkedő helyen vannak a lánckerekek, mint egy alapvető erőátvteli elem. A lánckerekek nagyon népszerűek az egyszerű hajtás megoldásoknál, köszönhetően a megbízható és erős kivitelének. A lánckerék kínálatban létezik agyas lánckerék és laplánckerék, több colos méretben és többsoros kivitelben. Általában az alapanyaguk acél és öntöttvas, de nálunk elérhető rozsdamentes kivitel is akár ASA amerikai szabványú változtban is. Vannak készeltünkön edzett előre méretre fúrt agyas lánckerekeink is több méretben. Kialakításban létezik előrefúrt és illesztőhüvelyes kivitelűek a raktárunkon.